Een terugblik op afgelopen jaar, met 2024 al voor de deur!

Het einde van 2023 nadert. Feestdagen. Vaak leuk, maar niet voor iedereen.


Het einde van het jaar is vaak een tijd van reflectie, en voor velen is 2023 een jaar geweest vol uitdagingen en veranderingen. Die je niet in de koude kleren gaan zitten!

Reflectie op 2023: De Kracht van Verandering

Terugkijken op het afgelopen jaar is een belangrijke stap in persoonlijke groei. De veranderingen en uitdagingen van 2023 hebben ons als individuen en als samenleving gevormd. Ook al zijn de uitdagingen vaak niet makkelijk. Of kunnen we ze maar moeilijk het hoofd bieden. Counselling biedt een gestructureerde aanpak om deze ervaringen te begrijpen en te integreren, waardoor we vaak sterker uit deze uitdagingen kunnen komen. Of het kan helpen om de ervaringen, emoties of uitdagingen wat meer het hoofd te kunnen bieden. Het delen van gedachten en emoties met een professionele counsellor kan verlichting brengen en helpen bij het vinden van perspectief. Het staat altijd in het teken van verandering. Dit jaar heb ik veel mensen voorbij zien komen die wilden veranderen. Soms ging dat gemakkelijk, maar meestal kostte dit veel energie. Van stressklachten, tot tinnititus tot relatieproblemen. Er kwam vanalles voorbij. Maar voorop stond verandering! Iedereen wilde verandering.

pexels-shvets-production-7203956.jpg

Hoopvolle Afsluiting en Vooruitblik naar 2024

Terwijl we allemaal het jaar 2023 afsluiten, is het cruciaal om een gevoel van hoop te houden. Counselling helpt niet alleen bij het begrijpen van het verleden, maar ook bij het omarmen van de mogelijkheden die de toekomst biedt. Waar het ook hier weer om nieuwe uitdagingen zal gaan. Het nieuwe jaar, 2024, staat voor de deur als een blanco pagina, vol kansen voor groei, verandering en succes.

In tijden van onzekerheid en uitdagingen is hoop een krachtig kompas. Een juist ingesteld kompas kan je door een donkere tunnel loodsen, waardoor je veerkracht kan ontwikkelen en je kunt richten op een positieve toekomst.

pexels-photo-2277784.jpeg

Conclusie: Counselling als Leidraad naar een Hoopvol 2024

Ik stel voor dat jij waardig afscheid neemt van 2023. Met al zijn uitdagingen, gedoe, emotie, belangrijke gebeurtenissen en ervaringen. Doe dit samen met jouw dierbaren. En zorg goed voor de mensen om je heen. Kijk om naar de mensen die het nu juist iets meer nodig hebben. Die niet zo prettig kijken naar de feestdagen. Biedt steun bij het verwerken van het verleden. Maar sta tegelijkertijd stil voor de deur die opent in 2024. Met de lessen van 2023 in jouw hart, vol hoop en optimisme, ga jij het nieuwe jaar 2024 verwelkomen.

Ik wens jou en jouw naasten een prettige kerst en een mooi uiteinde.

pexels-rakicevic-nenad-769525.jpg

Gepubliceerd op 22-12-2023 om 13:00